Játra s mandlemi

Játra s mandlemi 

Potřebujeme:

400 g jater , 50 g mandlí, 1 pórek, 50 g žampionů, 1 zelenou papriku, 100 ml likérového červeného vína, 1 menší cibuli, 2 stroužky česneku, 40 g sádla, 20 g hladké mouky, masový vývar, nadrobno nasekaná zelená petrželová nať , sůl
 
Jak na to:

Játra rozrežte, vyčistěte a umyjte. Nakrájejte na kostky, osolte a opražte na rozpáleném sádle. Přidejte pórek, cibuli, papriku a žampiony - vše nakrájené na plátky. Opražte, přidejte rozmělněný česnek a nasekané loupané mandle. Podlejte masovým vývarem, vínem a duste do měkka. Zahustěte moukou, kterou jste nasucho opražili. Chvíli povařte a posypte petrželkou. Podávejte s vařenými bramborami nebo hranolkami a ananasovým kompotem.