Játra dušená na červeném víně

Játra dušená na červeném víně

Potřebujeme:

400 g jater, 20 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 2 malé papriky (zelenou a červenou), 1 PL mletého zázvoru, červené víno na podlievanie, petrželku, sůl
Jak na to:

Cibulku a papriku pokrájíme nadrobno. Opražíme na oleji nebo sádle. Když cibule zesklovatí, přidáme zázvor. Dobře ho v zelenině rozmícháme.
Játra propláchne a necháme okapat. Potom je pokrájíme na drobné kostky. Přidáme ji na opékanou cibuli a papriku, orestujeme
a nakonec podlejeme vínem. Dusíme do měkka.
Před podáváním do jídla vmícháme nadrobno pokrájené petrželku a osolíme.
Podáváme s bramboroými plackami. Zdobíme petrželkou a červenou paprikou.