Husí játra
Husí játra
Potřebujeme:
400 g husích jater, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 400 ml vepřového sádla, majoránka, nadrobno nasekanou pažitku, mleté pepř, sůl
Potřebujeme:
400 g husích jater, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 400 ml vepřového sádla, majoránka, nadrobno nasekanou pažitku, mleté pepř, sůl
Jak na to:
Umyjte husí játra, nakrájejte na malé kousky nebo pomelte.
Cibulku nastrouháme na hrubém struhadle a zpěníme na oleji. Potom přidáme nakrájená nebo rozemletá játra. Podle chuti osolíme, okořeníme mletým pepřem, troškou majoránky a přidáme rozdrcený česnek. Za stálého míchání játra opražíme.
Pak dáme játra do žáruvzdorné nádoby, zalijeme horkým rozpuštěným tukem, promícháme a necháme ztuhnout.
Umyjte husí játra, nakrájejte na malé kousky nebo pomelte.
Cibulku nastrouháme na hrubém struhadle a zpěníme na oleji. Potom přidáme nakrájená nebo rozemletá játra. Podle chuti osolíme, okořeníme mletým pepřem, troškou majoránky a přidáme rozdrcený česnek. Za stálého míchání játra opražíme.
Pak dáme játra do žáruvzdorné nádoby, zalijeme horkým rozpuštěným tukem, promícháme a necháme ztuhnout.