Hovězí játra nakyselo

Hovězí játra nakyselo

Potřebujeme:

1 kg hovězího masa (z plece), mletý pepř, sůl
Marináda:, 2 středně velké cibule, 1 velká mrkev, 2 pretlačené stroužky česneku, 8  zrnek pepře, 2 hřebíčky, 1větvička tymiánu, 1 malý bobkový list , 300 ml červeného vinného octa, 300 ml červeného vína nebo vody
Základ na omáčku:, ½ telecí nožičky, 1 PL oleje, 1 PL rajčatového protlaku, ½ ČL cukru
 
Jak na to:

Hovězí maso vložte do větší mísy. Přidejte očištěnou, nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte česnek a všechny ostatní přísady do marinády. Přilejte ocet a víno nebo vodu. Maso by mělo být téměř zalité. Mísu zakryjte průhlednou fólií, odložte do ledničky a marinujte asi 24 hodin. Telecí koleno ponořte na 24 hodin do studené vody. Vodu několikrát vyměňte. Maso vytáhněte z marinády , dejte ho okapat a osušte.Marinádu propasírujte přes síto do mísy. Zeleninu, kořeňte a bylinky dejte okapat. Maso potřete solí a pepřem. V hrnci rozpalte tuk, vložte do něj maso a za stálého otáčení opékejte dohněda.