Dušená telecí játra

Dušená telecí játra

Potřebujeme:

800 g telecích jater, 100 g slaniny, 100 g másla, ½ l mléka, 200 ml zakysané smetany, 2 PL hladké mouky, 200 ml masového vývaru
Jak na to:

Játra odblaňte a očištěné namočte do mléka na asi 1 hod. Slaninu nakrájejte na delší proužky, kterými prošpikujte osušené játra. Na pánvi rozehřejte máslo a játra na něm opečte z obou stran. Osolte, okořeňte, přilejte  ohřátý masový vývar, zakryjte a duste na mírném ohni asi 30 min. Když je třeba, přilejte ještě trochu masového vývaru. Podušená  játra nakrájejte na plátky, dejde do mísy , kterou dejte do vyhřáté trouby. V zakysané smetaně rozmíchejte mouku, přidejte vypečenou šťávu z jater, trochu povařte a nalijte na plátky jater. Do šťávy můžete podle chuti přidat i trochu kaviáru. Podávejte s bramborovou kaší.