Držky na italský způsob
Držky na italský způsob
Potřebujeme:
cca 150g bílých fazolí, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 celer, máslo, 2 lžíce olivového oleje, 1kg držťek, 0,5 kg oloupaných a nakrájených rajčat, 5 bobkových listů, sůl a pepř, vývar podle potřeby, strouhaný tvrdý sýr na posyp
Potřebujeme:
cca 150g bílých fazolí, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 celer, máslo, 2 lžíce olivového oleje, 1kg držťek, 0,5 kg oloupaných a nakrájených rajčat, 5 bobkových listů, sůl a pepř, vývar podle potřeby, strouhaný tvrdý sýr na posyp
Jak na to:
Fazole přes noc namočíme. Očištěnou a pokrájenou cibulku, mrkev a celer podusíme na másle, přidáme olivový olej, držťky, bobkový list a dusíme přikryté asi půl hodinu. Podle potřeby podlejeme vývarem. Mezitím do měkka uvaříme fazolky, přecedíme a přidáme k držťkám. Celkem povaříme 15 až 20 minut. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.
Fazole přes noc namočíme. Očištěnou a pokrájenou cibulku, mrkev a celer podusíme na másle, přidáme olivový olej, držťky, bobkový list a dusíme přikryté asi půl hodinu. Podle potřeby podlejeme vývarem. Mezitím do měkka uvaříme fazolky, přecedíme a přidáme k držťkám. Celkem povaříme 15 až 20 minut. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.