Cukety plněné kuřecími játry
Cukety plněné kuřecími játry
Potřebujeme:
3 cukety, 500 g kuřecích jater, 1 větší cibuli, 2 lžíce olivového oleje (může být i rostlinný), 1 lžíci kečupu, 1 lžičku vegety, 3-4 stroužky česneku, 1 lžíci posečené petrželky, 200 g nastrouhaného eidamu, 6 rajčat , mleté pepř, sůl
Potřebujeme:
3 cukety, 500 g kuřecích jater, 1 větší cibuli, 2 lžíce olivového oleje (může být i rostlinný), 1 lžíci kečupu, 1 lžičku vegety, 3-4 stroužky česneku, 1 lžíci posečené petrželky, 200 g nastrouhaného eidamu, 6 rajčat , mleté pepř, sůl
Jak na to:
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájená játra a opražíme. Cukety podélně rozřízneme, lžičkou vydlabeme dužinu, nakrájíme na kostičky a přidáme k orestovaným játrům. Vydlabané cukety hned osolíme, aby pustily šťávu.
Játra ochutíme kečupem, pepřem a vegetou. Přidáme rajčata nakrájená na kolečka a dusíme. Do směsi dáme prolisovanými česnek, nasekané petrželku, 2 / 3 nastrouhaného eidamu a úplně na závěr osolíme. Promícháme a odstavýme z ohně.
Připravené cukety pokapeme olivovým olejem a vložíme do pekáče vystlaného alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.
Předpečené cukety vyjmeme, naplníme směsí a pečeme ještě 30 minut. Před dopečením povrch posypeme zbývajícím sýrem a necháme
5 minut péct dozlatova. Podáváme s tmavým chlebem a čerstvou zeleninou.
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájená játra a opražíme. Cukety podélně rozřízneme, lžičkou vydlabeme dužinu, nakrájíme na kostičky a přidáme k orestovaným játrům. Vydlabané cukety hned osolíme, aby pustily šťávu.
Játra ochutíme kečupem, pepřem a vegetou. Přidáme rajčata nakrájená na kolečka a dusíme. Do směsi dáme prolisovanými česnek, nasekané petrželku, 2 / 3 nastrouhaného eidamu a úplně na závěr osolíme. Promícháme a odstavýme z ohně.
Připravené cukety pokapeme olivovým olejem a vložíme do pekáče vystlaného alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.
Předpečené cukety vyjmeme, naplníme směsí a pečeme ještě 30 minut. Před dopečením povrch posypeme zbývajícím sýrem a necháme
5 minut péct dozlatova. Podáváme s tmavým chlebem a čerstvou zeleninou.