Zelenina s vepřovým masem na rozmarýnu

Použité suroviny:

400 g vepřové kýty
5 lžic vepřového sádla
3 stroužky česneku
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 lžíce bramborového škrobu
1 vejce
Omáčka na maso:
1 dl bílého vína
½ lžičky škrobu
6 lžic sojové omáčky
špetka soli
Zelenina:
350 g Polabanka Mochov
100 g žampionů
3 lžíce oleje
½ kostky zeleninového bujónu

Jak recept připravit:
:
Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce
připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na
mírném ohni. Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným
škrobem. Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou
a odstavíme.
Tip na servírování:
Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu. Pokrm
nemá mít mnoho šťávy.
Doporučená příloha:
K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus