Zapečené vepřové maso na žampionech
Zapečené vepřové maso na žampionech
Potřebujeme:
1 kg vepřového masa, 4 vejce, 2 dcl mléka, 1 konzerva žampionů, 3 cibule, hrst hladké mouky, olej, kečup, hořčice, sůl, pepř, worchesterovou omáčku a sušené polévkové koření
Jak na to:
Maso naklepeme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky, mléka, špetku soli a vegety. Opražíme a uložíme na pekáč. Pak si připravíme zálivku - na oleji opražíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a podlejeme vodou. Přidáme ostrý kečup, lžíci hořčice, sůl, pepř, a worchesterovou omáčku. Chvíli vaříme a podle potřeby zahustíme moukou. Omáčkou zalijeme maso v pekáči a dáme péct asi na 20 min. Hotové maso podáváme s rýží nebo hranolkami.