Z vepřového masa paštičky
Použité suroviny:
50 dkg vepřového masa, sůl a mletý bílý pepř, 2 menší vejce, 5 dkg slaniny,
10 dkg housky, 3 lžíce bílého vína, kůra a šťáva z 1 citronu
Máslové těsto:
10 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, 1 žloutek, citrón. šťáva, špetka soli
Jak recept připravit:
Libové upečené nebo udušené vepřové maso umeleme na masovém strojku a osolíme.
Pak do něho zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu, citrónovou kůru a šťávu, celá vejce, v bílém víně
nebo ve vodě namočenou housku a mletý bílý pepř.
Hmotu vypracujeme na pomoučeném prkénku, uděláme malé válečky, které zabalíme do čtverečků nakrájených z
máslového těsta (do těsta vypracujeme máslo, hladkou mouku, žloutek, sůl, citrónovou šťávu a necháme 15 minut
stranou). Takto upravené válečky složíme na suchý plech, potřeme vajíčkem a upečeme v horké troubě.