Z vepřového masa lahůdka

 Ražniči trochu jinak. Na dřevěné špejle napichávame už zčásti tepelně upravené kousky masa i plátky slaniny a brambor.
Ingredience:

  • 300 g brambor
  • 300 g vepřového masa
  • 100 g cibule
  • 10 g kyselých okurek
  • 80 g uzené slaniny
  • sůl
  • mletý pepř
  • červená paprika
  • olej na opečení

Příprava:
Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější kolečka. Vepřové maso naporcujeme na medailonky. Cibuli, okurky a slaninu nakrájíme na silnější plátky. Na rozpáleném sádle nejprve opečeme brambory dočervena, vyjmeme a pak opečeme maso a slaninu. Vše posolíme a maso navíc posypeme mletým pepřem a červenou paprikou. Na tenké dřívka střídavě napichujeme kousky masa, brambor, cibule, slaniny a okurky. Potom připravené ražniči opečeme po všech stranách v rozpáleném sádle a hned podáváme. Polijeme horkou mastí z opékání a servírujeme s chlebem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus