Z vepřového masa lahůdka
Ražniči trochu jinak. Na dřevěné špejle napichávame už zčásti tepelně upravené kousky masa i plátky slaniny a brambor.
Ingredience:
- 300 g brambor
- 300 g vepřového masa
- 100 g cibule
- 10 g kyselých okurek
- 80 g uzené slaniny
- sůl
- mletý pepř
- červená paprika
- olej na opečení
Příprava:
Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější kolečka. Vepřové maso naporcujeme na medailonky. Cibuli, okurky a slaninu nakrájíme na silnější plátky. Na rozpáleném sádle nejprve opečeme brambory dočervena, vyjmeme a pak opečeme maso a slaninu. Vše posolíme a maso navíc posypeme mletým pepřem a červenou paprikou. Na tenké dřívka střídavě napichujeme kousky masa, brambor, cibule, slaniny a okurky. Potom připravené ražniči opečeme po všech stranách v rozpáleném sádle a hned podáváme. Polijeme horkou mastí z opékání a servírujeme s chlebem.