Z vepřového masa a husích jater paštika
Použité suroviny:
250 g vepřového masa
asi 500 g tučných husích jater
4 lžíce rumu
sůl
paštikové koření (sam. recept)
2 žloutky
Jak recept připravit:
Játra nakrájíme na plátky na 1 cm silné, srovnáme na talíř a pokapeme polovinou rumu. Játové odřezky a
vepřové maso umeleme, osolíme, okořeníme, přidáme žloutky a hodně utřeme a přidáme zbytek rumu. Rovnou
zavařovací láhev vyložíme tenkými plátky slaniny, na dno dáme vrstvu paštiky, na ni plátky jater a zase kaši
paštiky a játra až je láhev do tří čtvrtin plná. Narvch dáme kaši, poklademe plátky slaniny a uzavřeme.
Vaříme 1,5 hodiny. Uvařenou necháme dobře ztuhnout a před podáváním ji vyklopíme a krájíme ostrým, nahřátým
nožem na tenké plátky.