Vepřové rizoto
Vepřové rizoto
Potřebujeme:
500 g bílé dlouhozrnné rýže, 500 g vepřové plece, 1 konzerva sterilovaného hrachu, 100 g sýru na strouhání, sůl, pepř, mletá červená paprika, 3 rajčata, 3 papriky čerstvé, kmín, 1 lžíce rajčatového protlaku, vegeta, 1 cibule
Jak na to:
Uvaříme rýži. Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou cibuli, stejně na menší části pokrájané vepřové maso, podusíme. Přidáme červenou papriku, sůl, kmín, mletý pepř, na drobno pokrájená rajčata a papriky. Přidáme rajčatového protlaku. Všechny podlejme vodou a dusíme, dokud maso není měké. Posypeme vegetou, přidáme uvařenou rýži, sterilizovaný hrášek bez vody, dobře promícháme a odstavíme.