Vepřové řízky plněné v rajčatové omáčce
Použité suroviny:
40 g strouhaného parmazánu | 2 lžíce mouky | 8 vepřových řízků | 2 lžíce pesta | dle chuti: sůl | dle
chuti: čerstvě mletý pepř | 3 lžíce olivového oleje | 350 g krájených rajčat (konzerva) | 1 špetka cukru | 2
vejce
Jak recept připravit:
Parmazán a mouku rozdělíme do 2 mělkých talířů, vejce rozšleháme. Řízky naklepeme. Pestem potřeme řízky,
přeložíme, osolíme, opepříme a sepneme. Postupně obalujeme v mouce, vejci a v sýru. Rozehřejeme 1 lžíci
oleje, přidáme rajčata i s nálevem a 10 min. podusíme. Osolíme, opepříme a osladíme. Rozehřejeme 2 lžíce
oleje a řízky na něm smažíme po každé straně 3-4 min. Na talíře je rozdělíme s rajčatovou omáčkou, můžeme
ozdobit nakrájenou bazalkou. Vhodnou přílohou jsou špagety.