Vepřové řízky plněné

Použité suroviny:

4 větší vepřové řízky
200 g kuřecích jater
100 g anglické slaniny
1 malá cibule
mletý pepř
chilli koření
sůl
olej

Jak recept připravit:

Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí játra opláchneme a
nakrájíme na menší kousky (dobře se krájí, když jsou ještě trochu zmrzlá). Na pánvi orestujeme slaninu,
přidáme nakrájenou cibuli, promícháme a dále restujeme asi 2 minuty společně. Poté přidáme nakrájená játra a
poprášíme buď mletým pepřem nebo chilli kořením. Krátce opečeme, nakonec osolíme, dáme ze zdroje tepla a
necháme vychladnout.
Vepřové řízky – radši trochu větší, ale tenčí – naklepeme lehce paličkou. Po obou stranách osolíme a
můžeme i mírně opepřit. Na polovinu řízku poklademe připravenou játrovou směs, přes ni přeložíme druhou
polovinu masa a sepneme jehlou (jehlami) na závitky. V pánvi rozpálíme olej a naplněný řízek na něm po obou
stranách rychle opečeme.
Podáváme doplněné zeleninou – například dušenou mrkví a brokolicí nebo čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus