Vepřové řízky naplněné

Použité suroviny:

4 silnější řízky z kýty
80 g šunky -nakrájené na kostičky
2 vejce
50 g konzervovaného hrášku - okapaného
40 g másla
sůl
2 lžíce mléka
50 g hladké mouky
strouhanka na obalování
olej na smažení
párátka

Jak recept připravit:

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šunku, hrášek, 1 vejce a mícháme než směs zhoustne.
Podle chuti osolíme.
Řízky podél nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, do vzniklé kapsy dáme nádivku a spíchneme párátkem.
Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus