Vepřové přírodní závitky
Použité suroviny:
4 vepřové plátky
50 g anglické slaniny
100 g salámu
1 vejce
1 sladkokyselá okurka
1 menší cibule
50 g tuku
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
mletý pepř, sůl
voda
Jak recept připravit:
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a do jejich středu položíme slaninu, salám, čtvrtku natvrdo
vařeného vejce a čtvrtku okurky. Zabalíme a ovážeme nití.
Na tuku zpěníme cibuli, vložíme připravené závitky, opékáme je po všech stranách zhruba 2 minuty,
zalijeme vřelou vodou a dusíme asi 30 minut.
Hotové závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, mícháme a osmahneme, potom zředíme vodou.
Necháme 5-6 minut povařit, procedíme, přidáme závitky a prohřejeme.