Vepřové přírodní řízky s rýží a ovocem
Použité suroviny:
400 g vepřového masa z kýty | dle chuti: sůl a mletý pepř | 30 g tuku | 1 dl masového vývaru | 1 lžíce
hladké mouky | Rýže s ovocem: | 1 šálek rýže | 1 lžička sádla | 2 šálky vody nebo masového vývaru | 20 g
rozinek | dle chuti: sůl | 1 mandarinkový nebo ananasový kompot
Jak recept připravit:
Maso omyjeme a odblaníme, nakrájíme na řízky, naklepeme, okořeníme mletým pepřem a prudce opečeme v
rozehřátém tuku z obou stran. Podlijeme masovým vývarem a dusíme do měkka. Nakonec šťávu zhustíme moukou a
odkrytou ji povaříme. Podáváme s rýží s ovocem, kterou připravíme následovně: Rýži osmahneme na sádle,
zalijeme vařící vodou nebo masovým vývarem, přidáme omyté rozinky, osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka.
Do hotové rýže zamícháme přecezený mandarinkový nebo ananasový kompot.