Vepřové pikantní kousky

Použité suroviny:

1 kg vepřové plece
2 vejce
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce škrobové moučky
3 feferonky
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
kyselé okurky

Jak recept připravit:

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kousky. Do misky rozklepneme dvě vejce, přidáme sojovou
omáčku, prolisujeme tři stroužky česneku, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a celou směs
našleháme metlou. Potom přidáme jemně nasekané feferonky a majoránky (nejlépe lžičku sušené) a sdrhnuté
lístky z čerstvé majoránky. Do této směsi vložíme kousky masa, dobře promícháme, nádobu přikryjeme a necháme
v chladnu marinovat několik hodin.
Druhý den trochu dosolíme, promícháme a předáme do kastrolu či pekáčku. Vložíme přikryté do trouby a
pečeme či spíše dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Trvá to asi hodinu, občas maso zkontrolujeme, aby se
nevysušilo, obrátíme a případně podlijeme trochu vodou. Šťávy pod masem by nemělo být moc, zhruba do poloviny
masa.
Před podáváním si nakrájíme kyselé okurky a maso jimi hustě posypeme. Vhodnou přílohou je rýže nebo
těstoviny.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus