Vepřové medailónky plněné olivami se smetanovou omáčkou

Vepřové medailónky plněné olivami se smetanovou omáčkou

Potřebujeme:

300 g vepřové panenky, 100 g oliv, 5 dkg slaniny, 2 dcl smetany na šlehání, sůl, zelený pepř, olej

Jak na to:

Vepřovou panenku zbavíme šlach a nakrájíme na medailónky asi 1,5 cm silné. Uprostřed uděláme dírku, do které vkládáme olivy. Aby nám olivy z masa nevypadávali, přichytíme je párátkem.Takto připravené medailónky osolíme, okořeníme, na rozehřáté pánvi z obou stran předpražíme a vložíme do předem rozehřáté trouby.

Příprava omáčky: Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce se zeleným pepřem, zlehka opečeme a podlejeme smetanou na šlehání. Přivedeme do varu. Pokud omáčka nezhoustne, můžeme ji zahustit solamylem. Podáváme s hranolkami

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus