Vepřové medailónky plněné olivami se smetanovou omáčkou
Vepřové medailónky plněné olivami se smetanovou omáčkou
Potřebujeme:
300 g vepřové panenky, 100 g oliv, 5 dkg slaniny, 2 dcl smetany na šlehání, sůl, zelený pepř, olej
Jak na to:
Vepřovou panenku zbavíme šlach a nakrájíme na medailónky asi 1,5 cm silné. Uprostřed uděláme dírku, do které vkládáme olivy. Aby nám olivy z masa nevypadávali, přichytíme je párátkem.Takto připravené medailónky osolíme, okořeníme, na rozehřáté pánvi z obou stran předpražíme a vložíme do předem rozehřáté trouby.
Příprava omáčky: Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce se zeleným pepřem, zlehka opečeme a podlejeme smetanou na šlehání. Přivedeme do varu. Pokud omáčka nezhoustne, můžeme ji zahustit solamylem. Podáváme s hranolkami