Vepřové maso s rozinkami
Vepřové maso s rozinkami
Potřebujeme:
1 kg vepřového masa, 4 cibule, 1 mrkev, ¼ l bílého vinného octa, 6 zrnek pepře, 3 bobkové listy, 2 PL másla, 6 jalovce, 100 g rozinek, ¾ l hovězího vývaru, kmín, sůl
Jak na to:
Ocet zřeďte s 50 ml vody a dejte vařit. Přidejte očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, bobkový list, celý pepř, jalovec a prevařte. Když nálev vychladne, vložte do něj umyté vepřové maso vcelku a nechte ho na chladném místě 1 - 2 dny. Sporadicky ho otočte.
Poté maso vyjměte a nechte okapat. Posypte ho solí a kmínem a prudce opečte na másle ze všech stran. Do 250 ml marinády přidejte zeleninu, koření a společně s masem dust easi 1 hod.. Podle potřeby podlívejte hovězím vývarem. Maso vyjměte a nakrájejte.
Šťávu přepasírujte, zalijte zbývajícím hovězím vývarem, přidejte rozinky a krátce povařte. Podle potřeby zahustit hladkou moukou. Maso podávejte s omáčkou a malými bramborovými knedlíky.