Vepřové maso pod peřinou
Vepřové maso pod peřinou
Potřebujeme:
vepřové maso (kýta nebo plec), sůl, mleté černé koření, sladká paprika
Peřinka: 2 vejce, 2 dcl mléka, 3 včerejší nebo rohlíky, 100 g hladké mouky, dcl bílého vína, olej, koření, petrželová nať
Jak na to:
Maso nakrájejte na menší medajlónky a naklepte z obou stran. Nasolte, okořeňte mletým pepřem, oregánem, paprikou a pepřem. Zprudka ho opečte na oleji. Na dno pekáče dejte trochu oleje a opečené maso. Rychle v míse udělejte pokrývku na maso. Zapněte troubu na 220 stupňů. Do mísy si nasypte 100 g hladké mouky, přidejte celé dvě vajíčka. Nalijte deci vína. Přidejte nakrájenou šunku nebo salám. Do jiné misky nalijte 2dclmléka, hoďte do toho 3 nakrájené rohlíky na malé kousky a nechte je do sebe vsáknout mléko. Rukou to klidně promíchejte. Pak rohlíky dejte do směsi přidejte nakrájenou petrželku a dobře promíchejte. Potom osolte a navrstvěte směs do pekáče na maso. Dejte péct, cca 40 minut při teplotě 220 stupňů. Podávat můžete s bramborami.