Vepřove maso na šalotce

Potřebujeme:

1, 5 kg vepřového masa, 6 šalotiek, 40 g másla, 2 citrony, 1 PL kapary, 2 PL hořčice, 1 svazek petržlenová vňateň, 1 sklenice suchého bílého vína, tuk na vymazání pekáče, sůl
Jak na to:

Osolené maso potřete směsí z kapary nakrájených nadrobno, ze měknutí másla, z posečené petrželky, hořčice a šťávy z 1 citronu. Do vymazaného pekáče vložte maso, šalotku a citron nakrájený na kolečka, podlejte vínem a pečte přikryté 40 min. při teplotě 180 ° C. Potom pekáč  odkryjte, zvyšte teplotu na 200 ° C a za občasného podlévání pečte dalších 40 min.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus