Vepřové maso na mrkvi

Vepřové maso na mrkvi

Potřebujeme:

750g vepřové kýty, 2 středně velké cibule, 2 velké mrkve, mletá červená paprika, pepř, vegeta, sůl, bobkový list, hladká mouka, solamyl, kečup, pochoutkovou smetanu

Jak na to:

Umyté maso nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na malé kostky. Na rozpáleném oleji do sklovita orestujeme cibuli. Přidáme maso a ještě trochu orestujeme. Ochutíme solí, paprikou, pepřem, vegetou. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list. Pod pokličkou vaříme téměř do měka. Mezitím si mrkve nakrájíme na kostičky. Když je maso téměř měké, přidáme mrkev a dovaříme do měka. Maso je měkké, mrkev také. V šálku si rozmícháme 3 KL hladké mouky, 3 KL solamylu s vodou a podlejeme tím maso. Přidáme 4 PL kečupu, promícháme a necháme přejít varem. Odstaveníme z ohně a dochutíme 1 KL pochoutkovou smetany. Podáváme s rýží.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus