Vepřové kotlety plněné švestkami
Vepřové kotlety plněné švestkami
Potřebujeme:
600 g vykostěného vepřového karé, 100 g sušených vypeckovaných švestek, olej, 4 jablka, grilovací koření, citrónová šťáva, 2, 5 dl zeleninového vývaru, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Kotlety omyjte, osušte, ostrým tenkým nožem uprostřed nařežte a opačnou stranou špachtlí udělejte do masa otvor. Naplňte švestkami kolik se jen vejde a zavažte nití. Dejte do pekáče a na rozehřátém oleji ze všech stran opečte. Osolte, okořeňte, podlejte vývarem a ve vyhřáté troubě přikryté pečte asi 50 min. Během pečení maso obracíme a natíráme olejem, v němž jste rozmíchali grilovací směs.
Jablka oloupeme, nakrájejte na osminky, potřete citronovou šťávou, dejte do hrnce, přilejte trochu vody a společně se zbývajícími švestkami uduste. Z upečeného masa odstraňte nitě, Nakrájejte na plátky a podávejte s dušeným jablky.