Vepřové koleno s fazolu a kysaným zelím
Vepřové koleno s fazolu a kysaným zelím
Potřebujeme:
350 - 400 g vepřového kolena, 100 g cibule, 400 g kysaného zelí, 2 bobkové listy, 250 g sterilní bílé fazole, sůl, bílý pepř, čerstvý rozmarýn, olej
Jak na to:
Koleno omyjeme, osušíme a podle chuti osolíme a okořeníme. Plech vymastíme, položíme na něj polovinu na kostičky pokrájené cibule, zelí, koleno, přidáme bobkový list, rozmarýn a asi 2 dcl vody. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 2 hod.. Na pánvi si rozehřejeme olej a podusíme na něm zbylou cibuli, přidáme měké fazole a za stálého míchání vše rozehřejeme. Mírně osolíme a okořeníme. Koleno servírujeme obloženým zelím a fazolemi. Jako přílohu podáváme chléb nebo brambory.