Vepřové koleno s fazolu a kysaným zelím

Vepřové koleno s fazolu a kysaným zelím

Potřebujeme:

350 - 400 g vepřového kolena, 100 g cibule, 400 g kysaného zelí, 2 bobkové listy, 250 g sterilní bílé fazole, sůl, bílý pepř, čerstvý rozmarýn, olej

Jak na to:

Koleno omyjeme, osušíme a podle chuti osolíme a okořeníme. Plech vymastíme, položíme na něj polovinu na kostičky pokrájené cibule, zelí, koleno, přidáme bobkový list, rozmarýn a asi 2 dcl vody. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 2 hod.. Na pánvi si rozehřejeme olej a podusíme na něm zbylou cibuli, přidáme měké fazole a za stálého míchání vše rozehřejeme. Mírně osolíme a okořeníme. Koleno servírujeme obloženým zelím a fazolemi. Jako přílohu podáváme chléb nebo brambory.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus