Vepřová plněná panenka

Použité suroviny:

1 panenská pečeně
15 dkg telecího nebo vepřového masa
15 dkg jater
dle potřeby: strouhanka
1 smažené a 1 syrové vejce
dle chuti: sůl, pepř a kmín
3 dkg oleje
dle chuti: zelená petrželka, řeřicha a hořčice

Jak recept připravit:

Vepřovou svíčkovou rozřízneme na plát, osolíme a okořeníme, můžeme potřít i hořčicí, maso určené k
pomletí a játra pomeleme na masovém strojku a k němu přidáme strouhanku, usmažené a syrové vejce, zelenou
petrželku nebo řeřichu, propracujeme a dochutíme. Nádivku rozetřeme na plát, sbalíme, ovážeme a dáme na olej
péci. Nejdříve ze všech stran na plotýnce, potom podlijeme a dáme do horké trouby. Podáváme s bramborovou
kaší.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus