Vepřová plec se zeleninou

Potřebujeme:

½ kg vepřového masa, 1 cibule, 3 PL rajčatového protlaku, 1 balíček instantní svíčkové omáčky, 1 menší mrkev, ¼ malého celeru, 3 sterilované okurky, 3 PL sterilovaného hrášku, 2 PL sladké smetany, 3 PL oleje, sůl

Jak na to:

Očištěné umyté maso vcelku opečte na horkém oleji ze všech stran. Osolte, přidejte loupaná nahrubo pokrájenou cibuli a rajčatový protlak. Krátce orestujte, podlejte vodou a duste doměkka. Měkké maso vyjměte z pánve a odložte do tepla.
Výpek doplňte vodou, vsypte instantní svícové omáčku a dobře rozmíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a přidejte na nudle pokrájenou mrkev a celer. Vařte asi 5 min.
Do uvařené omáčky přidejte hrášek a na tenké plátky pokrájené okurky, prevařte a zjemněte smetanou.
Podávejte s knedlíkem, vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus