Vepřová pečená plec se zelím
Použité suroviny:
1kg vepřové plece
8 stroužků česneku
20dkg uz. slaniny
cibule
kmín
sůl
500g kys. zelí
60g sádla
cukr
1 brambor
Jak recept připravit:
Vepřovou plec prošpikujem slaninou, osolíme a pokmínujeme. Maso vložíme do pekáče, obložíme stroučky
česneku a podlijeme vodou. Pekáč přikryjeme a pečeme asi 1 hod. a 45 minut. Podléváme, pak odkryjeme a
dopečeme asi za 15 minut. vznikne nám kůrčička.
Kysané zelí nakrájíme na drobno, zalijeme vodou, posypeme kmínem a vaříme asi 10 minut. Na pánvi si
osmažíme mezitím cibulku, jakmile je zelí uvařené přidáme do něj cibulku a nastrouhaný brambor, který zelí
zahustí. Povaříme ještě tak 10 minut a dochutíme dle vlastní chuti solí či cukrem. Podáváme s houskovým
knedlíkem.