Vepřová pečená krkovička se zelím
Použité suroviny:
½ kg vepřové krkovice s kostí
3 stroužky česneku
dle chuti: sůl a kmín
dle potřeby: trochu hladké mouky
zelí:
½ kg kysaného zelí
1 cibule
50 g sádla
2 syrové brambory
dle chuti: sůl, cukr a ocet
Jak recept připravit:
Vykostěné maso osolíme, okmínujeme, potřeme česnekem, dáme společně s na kostičky nasekanými kostmi na
pekáč, přelijeme vodou, přikryjeme a dáme péct. Propláchnuté zelí zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Na
sádle dohněda osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, kterou přidáme ke scezenému a propláchnutému zelí.
Přidáme k němu trošku vody, na jemno nastrouhanou bramboru, osolíme a necháme podusit. Podáváme s houskovým
nebo bramborovým knedlíkem.