Vepřová panenka s borůvkovou omáčkou
Vepřová panenka s borůvkovou omáčkou
Potřebujeme:
500 g vepřové panenky, sůl, pepř, koření na zvěřinu, olej, borůvkový džem, 1 dcl červeného vína, 1 dcl vody, 1 PL hladké mouky, konzervované hrušky, 600 g brambor, 150 - 200g polohrubé mouky, 1 vejce, strouhanka
Jak na to:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme, pokapeme olejem, necháme odstát a opečeme z obou stran. Ve výpeku rozpustíme máslo, podlejeme vodou a červeným vínem, přidáme 2 PL džemu, sůl, pepř a koření na zvěřinu. Směs převaříme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a opět převaříme. Uvařené brambory rozmačkáme, vychladnuté osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vytvarujeme váleček, nakrájíme na kolečka, obalíme ve vejcích a strouhance a vysmažíme. Hrušky naplníme džemem a podáváme jako oblohu.