Vepřová kýta s mrkvovou omáčkou
Vepřová kýta s mrkvovou omáčkou
Potřebujeme:
6 řízků z vepřové kýty, 3 mrkve, 2 petržele,1 celer, 300 ml bílého jogurtu, 1 / 2 citrónu, pepř, sůl, 6 PL typu dijon hořčice, olej, borůvkový kompoty
Jak na to:
Maso vyklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Zprudka ho orestujeme z obou stran na oleji, podlejeme vodou a necháme dusit do měka. Po 15 min. přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme, dokud nezměkne. Maso vyjmeme a rozvařenou zeleninu rozmixujeme na hladké pyré. Přidáme bílý jogurt, provaříme a dochutíme citronovou šťávou, popřípadě kořením. Podáváme s knedlíky, ozdobené borůvkovým kompotem.