Steak s bylinkami a cuketou
Steak s bylinkami a cuketou
Potřebujeme:
2 plátky vykostěného vepřového masa, 20 g másla, 200 g cukety, 1 cibule, 1 žloutek, 1 svazek petrželky, 3 PL oleje, 1 PL hladké mouky, 1 PL hořčice, sušený tymián, sušený rozmarýn, majoránka mletý pepř a sůl
Jak na to:
Tučné okraje masa narežeme do hloubky 1 cm. Na drobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji a necháme vychladnout. Nasekané petrželku promícháme s nakrájenou cuketou, cibulí, tymián, rozmarýn, majoránka, žloutky a moukou, osolíme a okořeníme. Na másle při vysoké teplotě z obou stran 2-3 min. restujeme steaky, osolíme je, okořeníme, z obou stran potřeme hořčicí a uložíme do zapékací nádoby.Mäso pokryjeme cukýnovo-bylinkovou směsí a pečeme ve vyhřáté troubě 15 min. Podáváme s vařenými bramborami, dodekorované plátky opečenou cukety.