Staročeské vepřové stehno
Staročeské vepřové stehno
Potřebujeme:
doba přípravy je cca 2 hodiny, 1 kg vepřové kýty nebo plece, 3 PL sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 PL medu, 1 PL hladké mouky, 1 ČL mletého kmínu, 1 ČL zázvoru, sůl
Jak na to:
Maso osolte, vetřete do něj česnek a posypte ho pepřem. V pekáči rozehřejte sádlo, maso opečte a podlejte teplou vodou. Pečte za občasného podlívání, výpeku a maso obracejte.
Před koncem pečení přidejte do výpeku nadrobno pokrájenou cibuli a maso potřete medem rozmíchaným v troše vody. Prudce zapečte, až med trochu zkaramelizuje. Měké maso vyjměte a nakrájejte na plátky. Výpek zahustěte moukou a povařte.
Maso podávejte přelitou šťávou s bramborovou kaší upravenou do pusiniek.