Staročeské vepřové stehno

Staročeské vepřové stehno

Potřebujeme:

doba přípravy je cca 2 hodiny, 1 kg vepřové kýty nebo plece, 3 PL sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 PL medu, 1 PL hladké mouky, 1 ČL mletého kmínu, 1 ČL zázvoru, sůl

Jak na to:

Maso osolte, vetřete do něj česnek a posypte ho pepřem. V pekáči rozehřejte sádlo, maso opečte a podlejte teplou vodou. Pečte za občasného podlívání, výpeku a maso obracejte.

Před koncem pečení přidejte do výpeku nadrobno pokrájenou cibuli a maso potřete medem rozmíchaným v troše vody. Prudce zapečte, až med trochu zkaramelizuje. Měké maso vyjměte a nakrájejte na plátky. Výpek zahustěte moukou a povařte.

Maso podávejte přelitou šťávou s bramborovou kaší upravenou do pusiniek.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus