Smažený vepřový řízek plněný šunkou a sýrem
Smažený vepřový řízek plněný šunkou a sýrem
Potřebujeme:
600 g vepřového masa, 100 g sýra (4 plátky), 100 g šunky (4 plátky), sůl, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 160 g strouhanky, 200 g oleje
Jak na to:
Vepřové maso, nejlépe vykostěné kotlety, rozkrojte na čtyři stejně velké plátky. Mírně je naklepte, do každého narežte kapsu a uvnitř lehce osolte.
Plátek sýra položte na šunku, stočte a vložte do připravené kapsy. Okraje k sobě dobře přitlačte a upevněte jehlou nebo párátkem.
Předplněné maso osolte, obalte postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Maso osmažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Přílohou mohou být vařené nové brambory nebo bramborová kaše.