Řízečky pikantní
Použité suroviny:
Suroviny: 600g vepřové kýty, 1 zelená paprika, 2 papričky chilli, 1 lžička mletého černého pepře, 2
hřebíčky, 7 cl hustého bílého jogurtu, 1/2 lžičky mleté skořice, 3 bobkové listy, sůl, olej na smažení,
čerstvá petrželka na ozdobu
Jak recept připravit:
Vepřovou kýtu nakrájíme na 8 stených plátků, naklepeme a podle chutí osolíme. Papriku omyjeme, rozpůlíme
a zbavíme semen. Potom ji oloupeme a dužinu nasekáme. Jogurt smícháme s drcenými chilli papričkami, sekanou
paprikou, černým pepřem a mletými hřebíčky. Připravenou směs vetřeme do masa a v chladnu marinujeme 5-6
hodin.
Poté do široké pánve na olej dáme bobkové listy a skořici a na minut snížíme teplotu. Pánví několikrát
důkladně zatřepeme. Pak zvýšíme teplotu na maximum a vkládáme řízky. Po obou stranách je rychle opečeme. Když
jsou řízky upečené a marináda není tekutá, rychle přendáme na talíře a ihned je podáváme. Jako přílohu můžeme
servírovat jemnou bramborovou kaši nebo jen vařené brambory. Pikantní řízečky jsou jídlem, které si přímo
říká o salát. Volíme nějaký méně výrazný, který nepřebije chuť masa.