Přírodní pečené řízky ve vlastní šťávě

Použité suroviny:

podle počtu porcí plátky z vepřové krkovice nebo pečeně
koření vhodné na steaky, sůl

Jak recept připravit:

Plátky masa okořeníme, osolíme a naskládáme do pekáčku, nebo na plech, můžeme nepatrně podlít vodou, ale
záleží na druhu masa, eventuelně, jedná-li se o maso z mrazáku, jelikož u čerstvého podlití opravdu až tak
nutné není. PŘIKRYJEME! A to buď alobalem, nebo protipekáčkem, či pokličkou. Pečeme v troubě nejprve mírně,
cca do 150 stupňů, nakonec teplotu na chvíli zvýšíme.
Zvýšená pozornost při odstraňování alobalu, aby nedošlo k opaření, které u pokličky až tak nehrozí...
Výhodou této úpravy masa je, že nemáme zacákaný sporák a nemusíme příliš maso hlídat.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus