Plněný bůček se zelím

 

Plněný bůček se zelím

Potřebujeme:

2,5 kg vepřového bůčku, 1 kg kysaného zelí, mletý pepř, sůl, polévkové koření, 1 PL cukru, bujón, 1 dcl oleje, sádlo, 2 cibule, 2 suché rohlíky mleté vepřové maso, hrst sojové drtě, petrželová nať , 3 vejce,kmín, bílý pepř

Jak na to:

Sójovou drť ochutíme sušeným polévkovým kořením, bílým a černým pepřem a zalijeme vroucí vodou. Do mísy si nakrájíme suchý rohlík, který zalijeme trochou vody, posypeme polévkovým kořením, pepřem, přidáme vejce, petrželku a upravenou sójovou drť. Horní část břicha nakrojíme na kostky, z boku vytvoříme otvor pro naplnění a osolíme. Mezitím si orestujeme na tukui cibuli a přidáme mleté maso, které pak spojíme s předem připravenou směsí. Orestujeme i druhou cibuli, přidáme k ní zelí a mletý cukr a dusíme. Maso plníme hotovou  směsí, zašpejlujeme, okořeníme, přidáme kmín, podlejeme vodou, polijeme olejem, přidáme zelí a dáme do trouby zapéct na 45 min, při teplotě 160 C. Potom maso otočíme a pečeme dalších 45 min.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus