Plněné pikantní rolky z listového těsta
Použité suroviny:
500 g vepřového masa | dle chuti: sůl | 2 menší vejce | 50 g slaniny | dle chuti: bílý pepř | 100 g
housky | 1 špetka mleté sladké, nebo pálivé papričky Worcestershire omáčku (dvě šplíchnutí) | 3 lžíce bílého
vína | z 1/4 citronu citronu kůra i šťáva | 50 g mouky na prkénko
Jak recept připravit:
Libové upečené, nebo dušené vepřové maso umeleme na masovém strojku a osolíme. Zamícháme do něho na
kostičky nakrájenou slaninu, citronovou kůru i šťávu, celá vejce, ve víně, nebo vodě namočenou housku, W
omáčku, papričku a pepř. Hmotu vypracujeme na pomoučeném prkénku, uděláme malé válečky, které zabalíme do
vyváleného listového těsta na čtverečky nakrájeného. Válečky poskládáme na suchý plech, potřeme je vajíčkem a
upečeme v horké troubě dozlatohněda.