Plněná vepřová roláda
Potřebujeme:
1, 25 vykostěného vepřového plece, 1 PL plnotučné hořčice, 1 menší celer, 3 mrkve, 3 cibule,, Náplň: 7 plátků oravské slaniny, 1-2 vejce, 1 žloutek, 5 housek, 3 PL mléka, ½ ČL mletého bílého koření, 2 PL posečené petržele, 2, 5 dl bílého vína, 2 PL oleje, sůl
Jak na to:
Maso odblaňte, zbavte tuku, omyjte, osušte a nakrojte na velký plát. Lehce ho naklepte. Osolte, okořeňte a natřete hořčicí. Na širším okraji přidejte nádivku, zaviňte a zpevněte nití. Dejte do vymazaného pekáče a natřete olejem. Podlejte teplou vodou a při 200 ° C pečte 50-60 min. Během pečení podlévejte výpekem. Přidejte očištěnou pokrájenou zeleninu a cibuli, podlejte vínem a pečte dalších 20 min. Teplou roláda pokrájejte, ozdobte bylinkami. Podávejte se zeleninou a vařenými bramborami.
Náplň: housky pokrájajte na kostky a dejte do mísy. Navlhčete je mlékem, posypte na kostičky pokrájanou opečenou slaninou. Přidejte vejce, žloutek, petrželku, dochuťte pepřem, solí a zpracujte.