Pečené maso na pivě
Potřebujeme:
1, 5 kg vepřového masa na pečení (s kůží a bez kostí), 1 ČL celé kmínu, 200 g cibule, 6 stroužků česneku, 0, 33 l světlého piva, mleté pepř, sůl
Jak na to:
Troubu předhřejte na 220 ° C. Maso osolte a okořeňte. Pekáč naplňte na 2 prsty vysoce osolenou vodou, nechte povařit. Vložte maso kůží dolů, dejte do předehřáté trouby a pečte 20 min. Pak teplotu snižte na 200 ° C, pekáč s masem vyjměte z trouby, obraťte ho, kůži narežte ostrým nožem do mřížky. Vložte zpět do pekáče kúží nahoru a posypte kmínem. Cibuli a česnek oloupejte, po hodině pečení maso podlejte 1 / 3 piva, po čase podlejte ještě dvakrát. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, pečte ještě hodinu. Upečené maso vyjměte z pekáče, omáčku se přefiltruje přes husté síto. Maso Nakrájejte na plátky.
Jako přílohu doporučujeme bramborové placky a jablečný kompot.