Nadívané vepřové řízky v alobale
Nadívané vepřové řízky v alobale
Potřebujeme:
4 řízky z vepřové kýty, 4 větší jablka, 4 dkg slaniny, 2 sladké okurky, 2 cibule, hořčice, kmín, sůl
Jak na to:
Porce nakrájíme tak, abyste mohli do každé udělat kapsu. Zde naplňte plátkem slaniny, plátkem jablka a polovinou okurky. Osolte a přidejte trochu hořčice. Kapsy uzavřete jehlou nebo zašijte a okořeňte. Každou porci zabalte samostatně do alobalu a ke každé ještě přidejte plátky jablek, cibule, slaniny, pokapejjte vodou a potřete hořčicí. Pečlivě zabalte, aby vám nevytekla šťáva. Na pekáč nalijte trochu vody, do ní položte porce v alobalu av horké troubě upečte. Podávejte s bramborami nebo zemiakovou kaší.