Minutky z vepřové panenky se sýrovou omáčkou

Minutky z vepřové panenky se sýrovou omáčkou

Potřebujeme:

vepřovou panenku, sůl, pepř, olej, brambory

Omáčka pro cca 4 osoby: olej, 2 lžíce hladké mouky, 2-3 dcl mléka, sůl, strouhaný sýr Eidam prip. Niva,

Jak na to:

Bešamelová sýrová omáčka: Do hrnce dáme rozehřát minimální množství oleje, jen tak na dno. Když je olej rozpálený, přidáme hladkou mouku a mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Restujeme chvilku, aby byla mouka bleděhnědá.

Potom nalijeme studené mléko cca 2 dcl a rychle mícháme, protože při pomalém výkonu by se v omáčka zdrcla. Doporučujeme míchat v hrnci, dokud se nezačne omáčka vařit, pokud se vám bude zdát příliš hustá, doplňte mléko.

Nastrouháme sýr a za stálého míchání přidáme k omáčce. Přidáme cca 5-10 minut před dovařením. Před koncem ji dochutíme solí a odstaveníme z ohně.

Vepřovou panenku nakrájíme na cca 1-1,5 cm silné plátky a roztlačíme rukou. Netřeba naklepávat jako řízky. Z každé strany je osolíme a nakořeníme.

Pánev potřeme olejem. Na rozpálené pánvi opečeme stejky z každé strany.

Podáváme spolu s bramborami, přelitou bešamelovo-sýrovou omáčkou.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus