Marinované vepřové koleno
Marinované vepřové koleno
Potřebujeme:
1 kg vepřového masa z kýty, 80 g slaniny, 80 g tuku, 50 g mouky, 1 / 8 l kyselé smetany (nebo hříbky),, marináda:, 3 díly vody, 1 díl octa, sůl, 1 cibule, kořenová zelenina, zrnka černého a nového koření
Jak na to:
Z kolena stáhněte kůži a odřízněte tučné části. Potom uvařte marinádu, nechte ji vychladnout a vložte do ní maso. Zůstane v ní ležet několik dní (v létě 4, v zimě 8), přičemž ho jednou za den obraťte.
Poté maso , prošpikujte a na tuku a na zelenině z marinády pečte. Marinádu zahřeje a použijte ji po lžíce na zalévání masa. Pokud je maso napůl měké, podlejte ho zakysanou smetanou s zaprašte moukou a dopečte ho za neustálého podlévání marinádou.