Kotlety s provensálským kořením
Použité suroviny:
4 vepřové kotlety, 5 rajčat, cibule, stroužek česneku, 50 gramů zelených oliv, 2 lžíce másla, 6 lístků
šalvěje, zelená petrželka, pepř, sůl
Jak recept připravit:
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme. Cibuli a česnek rozsekáme nadrobno a rajčata spaříme, oloupeme a
nakrájíme. V kastrolu rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli a česnek a necháme zpěnit. Přidáme rajčata,
šalvěj, pepř, sůl. Zamícháme a na mírném ohni krátce povaříme. Na druhé lžíci másla zatím na pánvi opečeme
kotlety a hotové přesuneme na nahřáté talíře. Do pánve vlijeme omáčku z rajčat, přidáme vypeckované olivy a
chvilku povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na maso a posypeme zelenou petrželkou.