Jadranská vepřovina s hruškami

Potřebujeme:

½ kg vepřového karé, 1 PL solamylu, 100 ml vody, 2 PL sójové omáčky, 1 ČL ostrou paprikou, 2 hrušky, 1 PL citronové kůry, 40 g sádla, 1 PL kari koření, sůl

Jak na to:

Myté maso pokrájejte na kostky. Solamyl rozmícháme ve vodě, promíchejte s masem a nechte asi 1 hod. odležet.
Hrušky omyjte, podélně překrojte.Nakrájejte na plátky a pokapkejte citronovou šťávou.

V horké oleji spěňte kari koření, přidejte maso a vše opečte. Poté přidejte hrušky a společně poduste.
Maso zalijeme připravenou omáčkou a míst do zhoustnutí. Jako přílohu podávejte dušenou rýži.

Omáčka: V troše vody rozmíchejte sójovou omáčku, pálivou papriku a sůl.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus