Hořčičné pečené kotlety se šunkou a volským okem
Hořčičné pečené kotlety se šunkou a volským okem
Potřebujeme:
- Na jednu osobu:, 1 plátek kotlety, 1 plátek šunky, 1 vejce, rajčatový protlak, tuk, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Kotlety omyjte, dobře vyklepte, osolte, okořeňte mletým pepřem, potřete z obou stran hořčicí a přiložte tenký plátek šunky, který potřete rajčatovým protlakem a znovu posypte pepřem. Takto připravené plátky vložte na rozpálený tuk v hrnci, podle potřeby podlejte malým množstvím vody a pod přikrývkou uduste. Když změknou, vypečte je na sádle a před servírováním přidejte na každý šunkový plátek 1 vejce. Pečte dokud bílek neztuhne. Servírujte s pečenými bramborami a anglickou oblohou.