Dietní knedlo zelo

Použité suroviny:

400 g libového vepřového | 1 větší cibule | 200 ml vody nebo bílého vína | dle chuti: sůl a pepř | Na
zelí: | 1 hlávka zelí | 10 g tuku | 1 velká cibule | 2 kostky cukru | 2 lžíce octa | dle chuti: sůl a kmín

Jak recept připravit:

Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, obložíme drobně pokrájenou cibulí, podlijeme vodou nebo vínem,
jak kdo má rád, pekáč přiklopíme a pečeme zhruba půl hodiny. Je-li třeba, podléváme maso v průběhu pečení
pouze horkou vodou. Když je maso měkké, pokrájíme ho na porce a máme připraveno na servírování.
Hlávku zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme měkké zelí, do kterého přidáme cukr, ocet, sůl, kmín a dál už nevaříme.
Příloha: Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus