Čepice na panence a smetanové brambory
Použité suroviny:
1 vepřová panenka | dle chuti: sůl | dle chuti: koření | 1/2 dcl bílého vína (suché) | 50 g nivy | dle
potřeby: olej na pánev | 3 velké brambory | z 1 pórku zelená část | 125 ml smetany ke šlehání | dle chuti:
sůl
Jak recept připravit:
Panenku rozkrájíme na medailónky, trošku naklepneme, stačí rukou a osolíme. Okořeníme Harísou, necháme
odpočívat. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a spolu s nakrájeným pórkem šoupneme do kastrólu s
nepřilnavým povrchem, trošku osolíme a zalijeme smetanou, promícháme a pod pukličkou dusíme do měkka.
Odpočinuté maso prudce z obou stran osmahneme pak podlijeme vínem. Masíčko otočíme ve víně též po obou
stranách pak už jen porce posypeme nastrouhanou nivou a necháme hezky roztéct.