Bylinkové vepřové kotlety

Potřebujeme:

4 vepřové kotlety (cca po 200 g), 3 větší cibule, barevné papriky, 100 g žampionů, 3 PL oleje, 2 PL másla, 4 stroužky česneku, 1 ČL šalvěje, 1 ČL tymiánu, 1 ČL rozmarýnu, mleté pepř, sůl
Jak na to:

Z kotlet odkrojte tučné okraje, místy narežte (aby se při pečení nekroutili), slabě naklepte, osolte a okořeňte. Na pánvi rozohřejte olej s máslem, přidejte nadrobno posekané bylinky, oloupaný česnek a kotlety. Opékejte z každé strany 7-8 min, přičemž kotlety stále obracejte. Papriku očistěte, pokrájejte na proužky, cibuli a žampiony pokrájejte na plátky. Všechny vložte k masu, zakryjte a uduste do měkka.

TIP: Podávejte s opečený bramborami, vařenou rýží, salátem nebo tmavým chlebem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus